Privezú vám čerstvé suroviny, vy ich roztriedite, dáte do výroby. Surovina stále putuje a sledovať jej pohyb a zásoby alebo to, čo sa z nej vyrobilo je niekedy komplikované. K dokonalému prehľadu vám poslúži informačný systém výroby a expedície. Informačný systém výroby a expedície funguje na princípe jedneho skladu. Ten môže byť rozdelený na ľubovoľný počet samostatných evidencií.
Pre lepšie pochopenie si zvolíme štyri sklady týkajúce sa mäsa a to:
- Sklad čerstvého surového mäsa: patrí sem nakupované nerozrobené mäso
- Sklad mrazeného mäsa: obsahuje všetky mrazené položky, či sa jedná o surové mäso alebo o suroviny pre výrobu.
- Sklad rozrobeného mäsa (suroviny pre výrobu): obsahuje rozrobené mäso určené pre výrobu alebo k predaju či prevodu do vlastných predajní.
- Sklad mäsových výrobkov: produkty vlastnej výroby určené k predaju či k prevodu do vlastných predajní.
Informačný systém výroby a expedície však vytvoríme zákazníkovi na mieru. Nejedná sa o jeden pevne daný model, ale o flexibilné riešenie, ktoré splní aj špecifické požiadavky zákazníka.